Αντικείμενα Τέχνης και Εικαστικές Προτάσεις

Το ARTMUSEUM είναι ένας διαδικτυακός τόπος που παρουσιάζει αντικείμενα τέχνης και design με αναφορά στην «ελληνικότητα». Παρουσιάζουμε εικαστικές προτάσεις που απευθύνονται τόσο στον Έλληνα, που θα τις κατανοήσει βαθύτερα, όσο και στους λάτρεις του μοναδικού Ελληνικού πολιτισμού, όχι απαραίτητα του αρχαίου.
Τι είναι όμως «ελληνικό»; Υπάρχει σήμερα κάτι το ιδιαίτερο που αξίζει να ανασυρθεί, ή μήπως οι δάφνες του παρελθόντος έχουν πια μαραθεί; Tο αιώνιο ελληνικό φως, όσο κι αν αυτό μοιάζει ανεδαφικό, είναι που κάνει τη διαφορά. Yπάρχουν όμως και τα νησιά, η θάλασσα, οι αέρηδες… Τα διαμάντια λάμπουν όπου κι αν βρίσκονται, ακόμα και στις ταμπέλες των λαϊκών μαγαζιών, στα μοτίβα των ασβεστωμάτων, στα πανηγύρια ή στο «άντε γεια μας» των νεοελλήνων. Το «αληθινό» δεν έχει πατρίδα, απλώς το κατακτάς, μόνο σκύβοντας με σεβασμό στα δικά σου βιώματα και τα δικά μου είναι Ελληνικά.

Στο ARTMUSEUM βασικός σχεδιαστής είναι ό ζωγράφος – designer – performer Δημήτρης Κοροβέσης με σπουδές γραφιστικής στην Ελλάδα και ζωγραφικής στην Ιταλία. Έχει δημιουργήσει σαν graphic designer στις εκδόσεις, και σαν creative director στο χώρο της διαφήμισης. Έχει εκθέσει τη δουλειά του σε 15 ατομικές εκθέσεις, 2 performances στην Ελλάδα και το Los Angeles και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Είναι συγγραφέας 3 βιβλίων και η εικαστική του δουλειά έχει εκδοθεί σε 5 μονογραφίες. Σχεδιαστικές του προτάσεις (ενυπόγραφες) υπάρχουν σήμερα σε εκατομμύρια ελληνικά σπίτια, και τα έργα του κοσμούν ιδιωτικές συλλογές σ΄όλον τον κόσμο.