Αντικείμενα Τέχνης και Εικαστικές Προτάσεις

Το ARTMUSEUM είναι ένας διαδικτυακός τόπος που παρουσιάζει αντικείμενα τέχνης και design με αναφορά στον ελληνικό τρόπο ζωής και πολιτισμό. Δεν προτείνετε το νέο «καλόγουστο» σουβενίρ, αλλά εικαστικές προτάσεις που απευθύνονται τόσο στον Έλληνα, που θα τις κατανοήσει βαθύτερα, όσο και στους λάτρεις του μοναδικού Ελληνικού πολιτισμού όχι απαραίτητα του αρχαίου.
Τι είναι όμως «ελληνικό»; Υπάρχει σήμερα κάτι το ιδιαίτερο που αξίζει να ανασυρθεί, ή μήπως οι δάφνες του παρελθόντος έχουν μαραθεί πια. Όσο και αν αυτό μοιάζει ανεδαφικό, το αιώνιο ελληνικό φως που δίνει μιαν άλλη διάσταση στα αντικείμενα και τον χώρο είναι που κάνει τη διαφορά. Από την άλλη υπάρχουν τα νησιά, η θάλασσα, οι αέρηδες και οι αναβιώσεις του μαιευτικού πνεύματος του Σωκράτη στα καφενεία. Τα διαμάντια λάμπουν όπου κι αν βρίσκονται, ακόμα και στις ταμπέλες των λαϊκών μαγαζιών, τις διακοσμήσεις στα πλακόστρωτα, στα πανηγύρια ή στο «άντε γεια μας» των νεοελλήνων. Το «αληθινό» δεν έχει πατρίδα, απλώς το κατακτάς, μόνο σκύβοντας με σεβασμό στα δικά σου βιώματα.

Τα έργα που εκτίθενται στο ARTMUSEUM σχεδιάζει ό ζωγράφος – designer – performer Δημήτρης Κοροβέσης. Με εικαστικές σπουδές γραφιστικής στην Ελλάδα και ζωγραφικής στην Ιταλία, ο Δ. Κοροβέσης έχει δημιουργήσει σαν graphic designer και συγγραφέας στις εκδόσεις, και σαν creative director και κειμενογράφος στο χώρο της διαφήμισης. Έχει εκθέσει τη δουλειά του σε 11 ατομικές εκθέσεις, 2 performances, στην Ελλάδα και το Los Angeles και έχει συμμετέχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Σχεδιαστικές του προτάσεις (ενυπόγραφες) υπάρχουν σήμερα σε εκατομμύρια ελληνικά σπίτια, και τα έργα του κοσμούν ιδιωτικές συλλογές σ΄όλον τον κόσμο.